Pas op voor malafide verkoper van pannen en messen

Foto: Archief
31 mei 2019, 09:16
Verlopen

ALTENA - Voor de derde keer deze week is in Altena een malafide pannenverkoper gesignaleerd. In Sleeuwijk is het hem gelukt om op intimiderende wijze ouderen te dwingen tot een aankoop.

Eerder deze week werd ook al in Meeuwen en Genderen alarm geslagen om de sluwe verkoper. Hij zou vanuit een grijze auto opereren. Intussen hebben zich enkele ouderen gemeld die recent slachtoffer zijn geworden van de man. Hij verkoopt pannensets tegen een veel te hoge prijs. Met vlotte praatjes overtuigt hij slachtoffers dat het een buitenkansje is.

De truc is niet nieuw, de afgelopen jaren zijn er in het hele land mensen geweest die honderden of soms duizend euro neertelden voor een partij keukengerei die in reguliere winkels tegen een veel lagere prijs te koop is. In Sleeuwijk heeft de verkoper in ieder geval aan de Rijksstraatweg toegeslagen. Meerdere mensen hebben aangifte gedaan tegen de man. De politie hoopt dat iemand zijn kenteken heeft genoteerd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl