Plekken van plezier in Werkendam

Foto: Hannie Visser-Kieboom
11 juni 2019, 06:23
Verlopen

WERKENDAM - Het thema voor Open Monumentendag 2019 is 'Plekken van plezier', de organisatie van dit culturele evenement is in handen van Erfgoed Altena. De Open Monumentendagen worden gehouden op 14 en 15 september.

Erfgoed Altena roept iedereen op om (foto)materiaal en verhalen aan te leveren voor een expositie over plekken van plezier. Dat kan op zaterdagmorgen 15 juni in het Andries Visserhuis aan de Slikstraat 15 te Werkendam. Hierbij valt te denken aan cafés, discotheken en uitgaansgelegenheden in Werkendam zoals de Pijp, het Schuurtje of de Nutszaal. Maar bekend zijn ook plekken waar jongelui elkaar vroege ontmoetten, zoals de Hoogstraat in Werkendam. Ook oranjefeesten en kermissen zijn plekken van plezier.

De organisatie zoekt verhalen en foto’s van de uitgaansgelegenheden, oranjefeesten, kermissen, maar ook foto’s voormalige cafés in Werkendam en de omliggende dorpen. Vroeger had ieder dorp zijn eigen café, soms zelfs meerdere cafe’s in een dorp. Wie kan daar nog verhalen over vertellen? Van alle materialen wordt een expositie samengesteld die tijdens Open Monumentendag te zien zal zijn. Informatie, verhalen en foto’s zijn welkom bij Hannie Visser-Kieboom via hanviskie@gmail.com of zaterdagmorgen 15 juni in het Andries Visserhuis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl