Zeer geslaagde Kastelendag op Kasteel Dussen

Foto: Altena TV
11 juni 2019, 17:49
Verlopen

DUSSEN - Ruim 2000 bezoekers wisten Kasteel Dussen te vinden tijdens de nationale kastelendag op 2e Pinksterdag met het thema 'over de grens'.

Met een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten genoten de bezoekers van jong tot oud van zowel de historie als van moderne activiteiten zoals BMX demonstraties. In de kasteeltuin was het ook heerlijk vertoeven voor de kinderen met kinderspelen en een quiz. Op het grote terrein was een sfeervolle markt ingericht met oude ambachten, kunst, een wijnproeverij, kinderboeken en nog veel meer. Voor het podium kon men op het terras genieten van muziek en heerlijke gerechten uit diverse windstreken.

Het kasteel betreden was nog niet zo gemakkelijk. De bezoekers troffen een aantal bewapende soldaten aan welke eerst goedkeuring moesten geven voor de toegang. Eenmaal binnen was in iedere ruimte een spannend verhaal te beleven, behalve bij de nonnen die moesten zwijgen. Aan de slotgracht was het heerlijk vertoeven met de drijvende parels, modelboten en vele oude ambachten.

De Stichting Vrienden van Kasteel Dussen, die reeds 28 jaar actief is op het kasteel, kijkt terug op een zeer geslaagde dag. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl