Opnieuw Hankse plantenbak in brand gestoken

Foto: Sander van Strien
14 juni 2019, 13:36
Verlopen

HANK - In de Kerkstraat in Hank is in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een plantenbak in brand gestoken. Een maand geleden gebeurde hetzelfde.

De gemeente Altena doet opnieuw aangifte van vernieling. Net als de vorige keer werd een autoband in de plantenbak gelegd en daarna aangestoken. Hoewel de bak zelf van steen is, laat die wel sporen van de brand zien. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Ook omwonenden hielpen mee.

De plantenbakken werden begin vorige maand vlakbij de supermarkt geplaatst als verkeersremmende maatregel. Dat leidde echter tot heftige reacties in het dorp. Bewoners zijn boos omdat ze van tevoren niet waren geïnformeerd of geraadpleegd over de obstakels, die in hun ogen ook nog spuuglelijk zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl