Herinneringsboek ‘Nu jij hier niet meer bent’ door Corine de Jong

Foto: Corine de Jong
17 juni 2019, 17:19
Verlopen

ALTENA - Veel kinderen maken het mee, iemand van wie ze veel houden sterft. Een opa, oma, maar soms ook een vader, moeder, broertje, zusje, vriendje of klasgenootje.

Corine de Jong heeft een eigen uitvaartonderneming. Ze weet vanuit haar werk hoe belangrijk het is om kinderen te betrekken en te begeleiden bij het afscheid van een geliefd persoon. Het is meer en meer haar passie geworden om oog te hebben voor de kinderen en hun emoties en om hen zoveel mogelijk te betrekken bij alles wat er gebeurt. Dat bracht haar ertoe een boek te schrijven voor kinderen: ‘Nu jij hier niet meer bent’.

Zij reikt kinderen en hun ouders graag dit boek aan om samen in gesprek te gaan in een periode van verdriet en rouw. In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd wat er allemaal gebeurt nadat iemand is gestorven. Tijdens het schrijven van dit boek, heeft Corine kinderen vragen gesteld. Die persoonlijke verhalen en citaten in het boek helpen om het dichtbij het kind te brengen die het boek krijgt. Ook is er volop ruimte voor kinderen om hun eigen ervaringen op te schrijven, foto’s in te plakken en op die manier mooie herinneringen te bewaren. Het boek is geschreven vanuit een christelijke achtergrond.

Het boek ‘Nu jij hier niet meer bent’ wordt op woensdag 26 juni gepresenteerd. Na de boekpresentatie zal Corine een lezing verzorgen over het thema ‘Kinderen en rouw’. De verhalen en citaten van de kinderen die hebben meegewerkt aan het boek, zal Corine tijdens de lezing ook met u delen. Als volwassenen kunnen wij daarvan leren. Ook neemt zij u mee in verhalen vanuit de praktijk van haar werk. U bent welkom in CBS De Hoeksteen aan de Kerkverreweide 61 te Wijk en Aalburg. De inloop is om 19.00 uur. De aanvang is 19.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl