Kunstwerk van Sleeuwijker Van Haaften mag blijven staan

Foto: Archief
21 juni 2019, 09:12
Verlopen

SLEEUWIJK - Het kunstwerk van metaalbewerker Leon van Haaften uit Sleeuwijk mag blijven staan waar het nu staat en hoeft zelfs geen centimeter te worden verplaatst. Het kunstwerk weegt 1500 kilo.

De gemeente Altena heeft de aangevraagde vergunning alsnog goedgekeurd. Van Haaften maakte het kunstwerk als huwelijksaanzoek voor zijn vriendin en plaatste het zonder vergunning in park De IJsbaan. Desondanks sloten inwoners het werk van de Sleeuwijker in hun hart. Van Haaften is erg blij dat het kunstwerk dat hij maakte gewoon in park De IJsbaan kan blijven staan.

De gemeente adviseerde Van Haaften een zogenoemde omgevingsvergunning aan te vragen. De kosten daarvan zouden dan voor rekening van Altena komen. Met het goedkeuren van de vergunning staat het kunstwerk er nu legaal.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl