Waarschuwing bij onbetrouwbare link

Foto: Archief
25 juli 2019, 11:34
Verlopen

REGIO - Wie op het punt staat om via Marktplaats iets te kopen, maar daarvoor wordt doorgelinkt naar een onofficiële betaalomgeving, krijgt daarvan nu een waarschuwing.

Dat is het resultaat van samenwerking tussen de politie, banken en Marktplaats. Het is één van de manieren waarop de verschillende partijen ‘phishing’ proberen tegen te gaan. Na de release bleek dat het systeem dat niet-officiële betaallinks moet herkennen, toch niet waterdicht is. Marktplaats werkt hard aan een oplossing. Het advies van de politie is en blijft: wees altijd alert op betaalverzoeken die je van een onbekende krijgt . Doe een betaling gewoon vanuit je eigen bankomgeving, dat voorkomt problemen.

Bij phishing proberen criminelen de hand te leggen op persoonlijke (bank)gegevens om daar vervolgens fraude mee te plegen. Dit gebeurt op verschillende manieren, zoals met van valse betaallinks op online handelsplaatsen. Nog steeds worden dagelijks mensen slachtoffer van de veelal slinkse wijzes waarop internetoplichters te werk gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl