15-jarig lustrum voor Vischwijvenkoor Woudrichem

Foto: Vischwijvenkoor
7 september 2019, 08:15
Verlopen

WOUDRICHEM - De Visserijdag in Woudrichem is nog maar net achter de rug. Historische beroepen, optredens van visserskoren en de lucht van versgebakken poon hangt nog in de straten. Heel bijzonder is het dat de visserijdag dit jaar samen viel met het 15-jarig jubileum van het Vischwijvenkoor.

Het koor, opgericht door Henny Verhoeven, Sijt Vink en Herma van Haaften, is ontstaan doordat een aantal dames wilde zingen en er geen plaats was bij mannenkoor Ongestaagd. De dames, toen alle actief lid bij buurtvereniging Buiten de Poort, richtten een zangkoor op en brachten briefjes rond bij de dames uit de buurt. Een aantal dames reageerden hierop en zo was daar op 7 juli 2004 het Vischwijvenkoor. Er werd gestart met 10 dames en langzaam groeide dat uit naar, nu op dit moment, 23 meiden/dames. Een hechte groep die vol enthousiasme de vissersliedjes en smartlappen zingen. Optredens vinden vooral plaats in verzorgingshuizen en op korenfestivals.

Het koor was aanvankelijk alleen voor de visserijdagen bestemd, maar aangezien er steeds weer vraag was is het koor verder gegroeid en bestaat het koor nu zelfs 15 jaar. Heel bijzonder is dat de leden van het Vischwijvenkoor geen contributie betalen om te mogen zingen in het koor en de mooie kleding die het koor draagt bij de optredens is gemaakt door de dames zelf. Op 5 oktober viert het Vischwijvenkoor het 15-jarig jubileum met een grandioze ‘korenavond’ in het Rondeel in Woudrichem. Diverse koren verlenen medewerking zoals o.a. ‘De Maasmaten’ en ‘Havenkoor Vissershang’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl