Nieuwe editie van Bakkie bij de Boer

Foto: Berdine den Hartog
24 september 2019, 15:38
Verlopen

ALTENA - Na een succesvolle eerste editie van vorig jaar, organiseert Puur uit Altena ook dit jaar weer Bakkie bij de Boer.

Burgers uit Altena (en daarbuiten) zijn van harte welkom om meer te weten te komen van de agrarische sector in de gemeente, onder het genot van een bakkie. Dit jaar vindt Bakkie bij de Boer plaats op zaterdag 12 oktober. Van 14.00 uur tot 16.00 uur bent u welkom om een bakkie te doen, de boeren en boerinnen van alles te vragen over hun bedrijf en mogelijk het bedrijf te bekijken. Dit jaar zijn er drie deelnemende bedrijven, verdeeld over gemeente Altena, waar u terecht kunt.

Allereerst Melkgeitenbedrijf ‘t Boerenhof van familie Van ’t Sant in Andel. Boer Johan heeft daar een bedrijf met 600 melkgeiten. Ook verwerkt hij de melk van de geiten in geitenijs, bekend van Lekker Gemekker. Ook Landbouwbedrijf Den Assem opent haar deuren. In Drongelen runt familie Van der Schans een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkkoeien. Naast gras en maïs, wat bestemd is voor het melk- en jongvee, teelt het bedrijf ook gewassen als aardappelen, uien, suikerbieten, tarwe, conserven, cichorei en rodekool. De koeien worden met een melkrobot gemolken. Ook hier kunt u onder het genot van een bakkie naar komen kijken. Bovendien stelt Pensionstal en akkerbouwbedrijf De Graaf zich open voor publiek. In Nieuwendijk runt moeder Riet de Graaf een pensionstal en zoon Arjan de Graaf het akkerbouwbedrijf met in totaal 55 HA, waarop hij zeven verschillende gewassen teelt, namelijk graszaad, graan, blauwmaanzaad, vlas, uien, bieten en aardappelen.

Het belooft weer een gezellige en interessante middag te worden. Op de Facebookpagina van Puur uit Altena stellen de boeren en boerinnen zich binnenkort voor. Puur uit Altena is een samenwerking tussen ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten en heeft als doel boeren en burgers uit gemeente Altena dichter bij elkaar te brengen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl