IMS/Voltena wint in Huizen

2 oktober 2019, 06:36

HUIZEN/WERKENDAM - IMS/Voltena dames 1 heeft afgelopen weekend een mooie wedstrijd gespeeld tegen Prima Donna Kaas Dames 1 uit Huizen.

De meiden van IMS/Voltena begonnen wat zwak en stonden al snel enkele punten achter. Na wat goede woorden in de time-out van trainer/coach Johan van Vliet wist zijn team de achterstand direct in te halen. De meiden wisten zelfs op voorsprong te komen en hebben deze niet meer uit handen gegeven. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-18.

De volgende set werd wederom gewonnen door de meiden van IMS/Voltena met een eindstand van 25-23. De meiden van IMS/Voltena hadden de smaak te pakken en begonnen veelbelovend aan de 3e set. PDK Dames 1 had moeite te scoren en met 18-14 voor Voltena leek de wedstrijd gespeeld. Het team uit Huizen liet zich echter de kaas niet van het brood eten en trok deze set met hun goede service naar zich toe met eindstand 25-23.

Of het lag aan vermoeidheid of dat de meiden uit Huizen het spelletje van IMS/Voltena doorhadden is niet bekend. Wel was duidelijk dat het thuisspelende team in de 4e set duidelijk sterker was dan IMS/Voltena en zij wisten dan ook deze set te winnen. Met 2-2 in sets begonnen de teams aan de 5e en tevens beslissende set. PDK Huizen Dames 1 begon sterk aan deze set en met 1-6 op het scorebord moesten de meiden van IMS/Voltena hard aan de bak om de wedstrijd nog te gaan winnen. Ze wisten zich terug te knokken tot 7-7 en waren hiermee weer terug in de wedstrijd. Aan de kant van IMS/Voltena maakte Danique Timmermans op deze stand haar debuut. Hierdoor kon de meer dan uitstekend spelende ‘stand-in’ spelverdeler Raïsa Schoon ook op haar eigen passer loper plek nog even haar kwaliteiten tonen.

De meiden van IMS/Voltena hielden het goede spel vast en wisten eerder bij de 15 punten te komen dan de tegenstander. De 15-11 zorgde er voor dat IMS/Voltena met de winst uit Huizen terug naar huis ging! Met deze uitslag staat het team op de tweede plaats op de ranglijst. Komende zaterdag speelt IMS/Voltena Dames 1 haar eerste thuiswedstrijd, om 19.00 uur in Sporthal De Crosser in Werkendam. VV Utrecht Dames 1 is dan de tegenstander.