Alle punten blijven in huis bij IMS/Voltena Dames 1

6 oktober 2019, 17:00

WERKENDAM - Na twee uitwedstrijden te hebben gespeeld stond afgelopen zaterdag 5 oktober voor topdivisionist IMS/Voltena de eerste thuiswedstrijd op het programma. Daarvoor trad VV Utrecht Dames 1 aan als geduchte tegenstander.

Vanaf het eerste fluitsignaal was IMS/Voltena zichtbaar gebrand om de punten in eigen zak te steken. Met vol enthousiasme werd er druk op de tegenstander gelegd. Het publiek kreeg een traktatie van lange en vooral mooie rally’s waardoor er vanaf de tribune een feestje gevierd werd. Dit feestje kon tot het einde van de set gevierd worden want IMS/Voltena behaalde de eerste setwinst met 25-20.

VV Utrecht blijft een lastige tegenstander en in de tweede set is duidelijk zichtbaar dat ook deze meiden alles op alles zetten. IMS/Voltena wordt in deze set dus gewaarschuwd en het is van belang om de touwtjes in eigen handen te houden. Het lukt IMS/Voltena met hard werken om ballen van de grond te houden en hiermee een kleine achterstand om te buigen naar de tweede setwinst (25-22).

In de tweede set kreeg het eerste damesteam van Voltena dus al een waarschuwing en ook in de daaropvolgende set ging het lang gelijk op. Doordat beide teams gebruik maakte van zowel harde aanvallen als tactische balletjes resulteerde dit in verassende rally’s. VV Utrecht zet er een vlotte eindsprint in, die niet meer kon worden ingehaald door het thuisspelende team. De derde set gaat naar de Utrechtenaren (20-25).

Om de spanning er in te houden wordt er ook in de vierde set door beide teams series van punten gemaakt. IMS/Voltena houdt de controle en dwingt fouten bij de tegenstander af. Hiermee wordt de laatste beslissende set gewonnen door IMS/Voltena. De allereerste thuiswedstrijd van dit seizoen wordt winnend afgesloten en bied weer een enorm mooi perspectief op de volgende wedstrijd komende zaterdag.

Dan zal er om 19.30 uur worden gespeeld tegen OBEG Donitas Dames 1 in het verre Groningen. Een enorm mooie gelegenheid om eerst de stad Groningen te verkennen om vervolgens de Werkendamse meiden in een ontzettend leuke volleybalwedstrijd aan te moedigen.