Veiligheidsmarkt in Sleeuwijk goed bezocht

Foto: Altena TV
6 oktober 2019, 15:46
Verlopen

SLEEUWIJK - In winkelcentrum de Nieuwe Es in Sleeuwijk was zaterdag 5 oktober een veiligheidsmarkt.

Op het plein waren verschillende kraampjes met volop informatie, tips en demonstraties. De politie was aanwezig en gaf tips voor een betere beveiliging van huizen. Nu de winterperiode weer aanbreekt, en het lang donker is, start namelijk het Donkere Dagen Offensief van politie en gemeente, met extra aandacht voor maatregelen tegen inbraken. Daarnaast gaf de politie uitleg over de gevaren van drugs en kon men de geur leren herkennen van verschillende soorten drugs.

Buurtbemiddeling kan een goede stap zijn als buren overlast van elkaar ervaren en er samen niet uitkomen. Medewerkers van Sur Plus waren aanwezig op de markt en vertelden bezoekers graag hoe buurtbemiddeling werkt. De brandweer was aanwezig met een brandweerbus. Bezoekers konden kennismaken met de BOA’s van de gemeente en met het jongerenwerk. Het Rode Kruis en de plaatselijke EHBO-vereniging lieten zien hoe om te gaan met ongevallen in en rondom huis. Met een VR bril kon men bij de stand van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een kijkje nemen hoe bijvoorbeeld een inbraak plaatsvindt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl