Debatavond mobiliteit in Altena door Progressief Altena

Foto: Fenneke Snippe
14 oktober 2019, 17:05
Verlopen

WERKENDAM/ALTENA - Op 7 november organiseert Progressief Altena een debatavond over mobiliteit in de Oude Nutszaal in Werkendam.

Twee deskundigen leiden het gesprek in en gaan met belangstellenden in gesprek over vragen rondom huidige en toekomstige mobiliteit. De gemeente Altena is de grootste landelijke gemeente in Brabant. Leven en werk van bewoners vereisen mobiliteit. Hoe komen we waar we naartoe willen en weer thuis? Wat vindt u van bijvoorbeeld de informatie over veerdiensten, de regulering van verkeersstromen in dorpskernen en het openbaar vervoer? Welke kansen bieden nieuwe mogelijkheden zoals elektrisch rijden, fietsverkeer met hoge snelheidsfietspaden, OV fietsen en deelauto’s? Hoe komen we van de huidige naar de nieuwe situatie? Laten we eens stilstaan bij onze mobiliteit!

De deskundige Ruud Hornman is Lector smart mobility aan de Breda University of Applied Sciences. Stijn Smeulders is fractievoorzitter van de PvdA fractie in Provinciale Staten Brabant. Progressief Altena wil de mobiliteitsbehoeften, knelpunten en mogelijkheden meer in samenhang in beeld brengen. Primair voor het welzijn, de veiligheid en de gezondheid van onze inwoners, maar ook vanuit een oogpunt van duurzaamheid en om de gemeente in toeristisch opzicht nog aantrekkelijker te maken. 

U bent welkom op 7 november van 20.00 tot 22.15 uur aan de Hoogstraat 32 in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl