Rondleiding op de Bloemplaathoeve

Foto: Gemeente Altena
4 november 2019, 21:46
Verlopen

WERKENDAM - Zaterdag 9 november kunt u kijken hoe duurzame energieproductie werkt op de Bloemplaathoeve in Werkendam. En maak daar direct kennis met één van de energiecoaches van het Duurzaamheidsloket Altena.

De Bloemplaathoeve is in Altena de grootste leverancier van elektriciteit: groene stroom, opgewekt met 2366 zonnepanelen. Tijdens de Duurzame Huizen Route, zaterdag 9 november, bent u van harte welkom voor een rondleiding. Om 10.00 uur laat eigenaar Christiaan van der Velden zien hoe duurzame energieproductie in z’n werk gaat. De stroom van de Bloemplaathoeve gaat naar OM Nieuwe Energie, een energiecollectief zonder winstoogmerk. De energiecoöperatie van Altena, Altena Nieuwe Energie, is aangesloten bij OM.

Ook kunt deze dag kennis maken met een van de energiecoaches van het Duurzaamheidsloket Altena. De energiecoach kan u helpen met het energiezuiniger en comfortabeler maken van uw huis. Tenslotte kunt u ook een proefrit maken in een elektrische auto. U bent welkom aan de Duijlweg 6a in Almkerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl