Integraal draaiboek opgesteld voor jaarwisseling in Altena

Foto: Archief
21 december 2019, 07:10
Verlopen

ALTENA - In een raadsinformatiebrief geeft de gemeente Altena aan samen met politie, brandweer, OM en overig hulpdiensten een integraal draaiboek te hebben opgesteld waarin alle aspecten van de jaarwisseling zijn meegenomen.

Om de jaarwisseling in Altena goed te laten verlopen is afstemming tussen alle partijen noodzakelijk, aldus de gemeente. Een veilige jaarwisseling vraagt om diverse maatregelen, zowel zichtbaar als onzichtbaar. De jaarwisseling wordt dan ook multidisciplinair voorbereid. In het draaiboek staan aspecten benoemd, zoals de bescherming van gemeentelijke eigendommen, het aanpakken van vuurwerkoverlast, extra toezicht door particuliere beveiliging, horeca, evenementen en communicatie.

De details van het plan maakt de gemeente niet bekend gemaakt. Eerder heeft een vertrouwelijk overleg plaatsgevonden met de burgemeester en fractievoorzitters over dit thema.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl