Jaarwisseling Veen ‘ombuigen naar een ander, veiliger gebruik’

Foto: FPMB / Erik Haverhals
2 januari 2020, 22:12
Verlopen

ALTENA/VEEN - De jaarwisseling in Altena is voorspoedig verlopen. Desondanks zijn er ook tijdens de jaarwisseling in Veen acht sloopauto’s in vlammen opgegaan. Dit gebeurde allemaal rond de beruchte kruising in het dorp.

Hulpdiensten zijn tijdens het blussen en opruimen niet gehinderd. De burgemeester spreekt zijn waardering uit naar de hulpdiensten, met name naar de leden van de vrijwillige brandweer. In een verklaring laat hij onder andere weten dat er de afgelopen weken continu gemonitord is wat er gebeurt in de kernen van Altena. Dat alles was onderdeel van een strategie die voor zoveel mogelijk de-escalatie moest zorgen.

Tijdens de situatie in de nieuwjaarsnacht waarbij de acht auto’s in vlammen opgingen, waren ook veel toeschouwers op de been. De burgemeester noemt de situatie in zijn verklaring ‘beheersbaarder dan eerdere jaren. De omstanders hielden goed afstand en hielden rekening met de gevaarzetting van de brandende voertuigen’. Wel merkt de burgemeester op dat inwoners zich ook zorgen maken over de veiligheid en dat zij de tienduizenden euro’s die ieder jaar worden besteed aan het blussen, opruimen van de wrakken en herstel van de kruising niet meer vinden passen bij de term ‘traditie’.

Dit jaar ging de eerste auto op 1 december in vlammen op. De burgemeester heeft goede hoop dat er de komende jaren gezamenlijk stappen worden gezet om de activiteiten rondom de jaarwisseling om te buigen naar een ander, veiliger gebruik waar de gemeenschap van Veen zich in kan vinden. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl