Sleeuwijkse Leonie lanceert website DapperDagboek

Foto: Sanne Craanen
10 januari 2020, 06:29
Verlopen

SLEEUWIJK - Alle kinderen zijn dapper. Maar zieke kinderen nog een beetje extra. Een langdurige ziekenhuisopname is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor kinderen, maar óók voor hun ouders.

Speciaal voor hen is er het DapperDagboek van Stichting Dapper Kind uit Gorinchem. De dagboeken zijn gratis beschikbaar voor alle langdurig zieke kinderen. Ze liggen in ziekenhuizen en zorginstellingen voor hen klaar. De Sleeuwijkse Leonie, oprichtster van Stichting Dapper Kind, lanceert nu ook een website waar het DapperDagboek gratis aan te vragen is.

Verwerken en herinneren

Het DapperDagboek is een map waarin een kind kan kleuren, plakken of schrijven in de periode dat hij ziek is. Maar er is niet alleen plek voor de kinderen: ook ouders kunnen in het DapperDagboek vastleggen wat ze meemaken, of wat ze erbij voelen. In het dagboek zitten stickers, insteekmapjes voor bijvoorbeeld polsbandjes en er is ruimte om kaarten en tekeningen in te plakken. Alles uit de ziekteperiode blijft netjes bewaard; fijn als je later nog eens terug wilt bladeren en praten over wat er allemaal gebeurd is. De mappen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en in versies voor jongere kinderen en tieners.

Gala ‘Ziek zijn is geen sprookje’

Stichting Dapper Kind kan de DapperDagboeken gratis beschikbaar stellen dankzij donaties en sponsoren. Elke twee jaar organiseert de stichting bovendien een gala, 28 maart 2020 is het weer zover. Tijdens een sprankelende avond vol lekkers en vertier probeert de stichting zoveel mogelijk geld binnen te halen ten behoeve van het DapperDagboek. Het thema in 2020 is ‘Ziek zijn is geen sprookje’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl