Straver niet eens moe aan de finish van etappe 7

Foto: Edwin Straver
12 januari 2020, 16:57
Verlopen

RIJSWIJK - Het was een eindje sturen, de 546 km lange zevende etappe van de Dakar 2020. Bijna vijfeneenhalf uur had Edwin Straver nodig voor die afstand. Dat geeft al aan hoe snel de etappe was. Straver kwam met de 37ste tijd aan de finish, opnieuw als derde kistrijder.

In het bivak van Wadi Al-Dawasir was de Rijswijker niet eens moe. “Het was niet moeilijk. Technisch niet, fysiek niet en wat navigeren betreft ook niet. Het was vooral heel snel. Er zijn geen grote verschillen gemaakt vandaag. Het was onmogelijk om weg te rijden bij iemand.” Wat Straver betreft had het wel wat zwaarder gemogen. “Ik heb lekker gereden hoor, maar er zaten stukken bij van 10, 15 kilometer plankgas rechtdoor. Ik heb soms het gas dichtgedraaid om de motor niet op te blazen, zo hard ging het. Ik heb liever wat zwaardere proeven, waarin je hard moet werken en verschillen kunt maken.”

Het enige wat wel enigszins zwaar was, was het stuk van 127 km verbinding van Riyad naar de start. Het was hartstikke koud. Straver hield zichzelf warm met een extra jas en een regenpak. “Extra kleding was noodzakelijk om niet onderkoeld te raken. Zonder dat had je de start niet bereikt. In de proef werd het snel beter. Bij de tweede tankstop (km 471) heb ik zelfs de mouwen van mijn jas geritst.” Het regenpak en de extra jas kon Straver aan de start afgeven, in een vuilniszak met zijn nummer erop. De truck met spullen kwam net bij het bivak aan toen Straver wilde beginnen met het onderhoud van zijn motor.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl