Drie kunstenaars in de race Merwedegijzelaars monument

Foto: Merwedegijzelaars.nl
17 januari 2020, 12:12
Verlopen

REGIO - Op initiatief van nabestaanden van de Merwedegijzelaars, de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Altena wordt er een monument in drie delen of 3 monumenten opgericht voor de honderden mannen die zijn opgepakt en weggevoerd in mei 1944.

In november 2019 is een oproep gedaan aan kunstenaars om hun interesse uit te spreken voor de opdracht het monument te ontwerpen. Er zijn 14 inzendingen binnengekomen. Woensdag 8 januari kwamen de initiatiefnemers bij elkaar in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam om de inzendingen te beoordelen. Hieruit zijn 3 kunstenaars geselecteerd.

De 3 geselecteerde kunstenaars zijn nu uitgenodigd een ontwerp te maken voor het monument of de 3 monumenten en dat te presenteren. Op basis daarvan maken de initiatiefnemers op donderdag 6 februari de definitieve keuze bekend welke kunstenaar het monument gaat realiseren. De monumenten worden op 4 mei van dit jaar onthuld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl