28 medailles en 28 persoonlijke records voor Biesboschzwemmers

Foto: Archief
21 januari 2020, 18:18
Verlopen

WERKENDAM/GORINCHEM - Voor de derde keer dit kalenderjaar hebben leden van de Biesboschzwemmers een wedstrijd gezwommen in het Caribabad te Gorinchem.

Samen met zwemmers van Bijtelskil, ZVDO’74 en De Warande werden er wedstrijden gehouden voor het minioren en junioren circuit en waren er extra nummers voor de jongste en oudere zwemmers. Na twee en een half uur zwemmen hadden de Biesboschzwemmers bij de minioren en junioren nummers zeven gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles behaald. Bij de extra nummers was de winst zes goud, vier zilver en drie brons.

Het goud bij de minioren wedstrijden werd behaald door Tess Vonk, Lars de Kooter en Rik Vink. Rik zwom deze middag de 100 vlinderslag en 200 rugslag en hij deed dit voor de eerste keer. Op de vlinderslag zwom hij ruim tachtig meter op de tweede plaats, maar dankzij sterk doorzwemmen tikte Rik als eerste aan. Op de 200 rugslag begon Rik heel sterk en had hij een voorsprong van ongeveer vier seconden op de derde plaats, maar deze voorsprong slonk naarmate de race vorderde. Uiteindelijk wist Rik met een verschil van zes tienden toch beslag te leggen op het zilver.

Lars en Tess zwommen deze middag beide zowel de 100 wisselslag als de 400 vrije slag. Daarnaast zwom Lars nog 100 vlinderslag en mocht Tess de 100 rugslag zwemmen. Op alle nummers wisten Lars en Tess beslag te leggen op de eerste plaats. Tess zwom de 400 ‘vrij’ voor de eerste en wist dit heel goed te doen. Ze begon heel fel, maar kwam daarna in een goed tempo en wist dit tot het einde vol te houden. Op de andere nummers kon ze haar tijden niet aanscherpen al was ze er dichtbij op de rugslag. Ze was maar 0,01 seconden langzamer dan een week geleden.

Maud Vonk en Anieke aan de Wiel mochten beide ook naar het podium komen. Maud wist op de 100 wisselslag en 100 schoolslag naar de tweede plaats te zwemmen en op beide nummers wist ze haar tijden aan te scherpen. Anieke zwom op de 100 rugslag achter Tess naar een zilveren medaille in een persoonlijk record van bijna vijf seconden.

Brons was er vier keer en die gingen allemaal naar huizen Lisman. Anne had hetzelfde programma als Tess en wist op alle nummers naar brons te zwemmen. De 400 vrije slag zwom ook zij voor de eerste keer en dit ging heel netjes. Op de 100 rug- en wisselslag verbeterde Anne zich beide keren. Vooral op de wisselslag ging er een hap van haar tijd af met een verbetering van ruim tien seconden. Rens zwom net als Rik 100 vlinderslag en 200 rugslag. Op de vlinderslag werd zijn techniek niet goedgekeurd en werd hij dus gediskwalificeerd. Op de 200 rugslag begon hij rustiger dan Rik en wist hij hem bijna te verslaan op de finish, maar toch was zijn race goed voor brons.

Amy de Kooter, Jansje de Ridder en Hannah Vink wisten zich niet op het podium te zwemmen, maar noteerden wel persoonlijke records. Hannah en Jansje op de 100 schoolslag en Amy op de 100 wisselslag.

Bij de toegevoegde nummers werden er vooral bij de jongste leeftijd medailles verovert. De allerjongste zwemmers zwommen de 25 meter schoolslag en vrije slag. Bij de meisjes en jongens bestond het podium op de schoolslag bijna volledig uit Biesboschzwemmers. Bij de meisjes was de volgorde Shanya Muilenburg op goud en Silke Jetten op brons. Bij de jongens was de verdeling Nathan van Wijk, Carlo Speksnijder en Florian van Rosmalen. Bij de vrije slag was Silke Jetten de snelste en bij de jongens was het podium weer volledig voor de Biesboschzwemmers. Florian was nu de snelste voor Carlo en Sander aan de Wiel.

Een categorie ouder zwom 50 schoolslag en 25 vrije slag. Mirte Delleman behaalde zilver op de schoolslag en goud op de vrije slag. Arjan deed bij de jongens exact hetzelfde.

In de overige categorieen werden helaas geen medailles verovert, maar dat wil niet zeggen dat er slecht gezwommen werd.

Persoonlijke records waren er in totaal zeventien en zij werd behaald door Rianne Cornet, Mirte, Romy van Goor, Arjan, Suze de Heus, Silke Jetten, Shanya Muilenburg, Florian, Herbert Schouten, Carlo, Sander en Nathan.

De vierde wedstrijd van het minioren en junioren circuit aangevuld met extra nummers is eind maart en dan zullen de zwemmers de strijd met elkaar en de klok in Andel aangaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl