Digi-inloop op De Werf in Woudrichem geopend

Foto: Gemeente Altena
22 januari 2020, 15:22
Verlopen

WOUDRICHEM - SeniorWeb Land van Heusden en Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena slaan de handen ineen. Samen werken ze aan een digitaal vaardiger Altena. Jong en oud is welkom tijdens de Digi-inloop.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Naar verwachting zijn ruim 11.000 mensen in Altena minder tot niet digitaal vaardig. SeniorWeb en de Bibliotheek werken samen met het doel inwoners van Altena te laten ontwikkelen op digitaal gebied. Op die manier kunnen mensen langer zelfstandig meedoen in de maatschappij. Op woensdag 22 januari opende wethouder Jorritsma de Digi-inloop op De Werf in Woudrichem.

Een van de activiteiten in het plan voor een (digitaal)vaardiger Altena is de Digi-inloop. Elke woensdagochtend kunnen inwoners van Altena, jong en oud, op De Werf binnen lopen met vragen op digitaal gebied. De Digi-inloop is van 10.00 uur tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

Of het nu gaat om het installeren van een programma, het activeren van je nieuwe tablet of een digitaal boek op je e-reader. Vrijwilligers van SeniorWeb en medewerkers van de Bibliotheek CultuurPuntAltena staan voor je klaar. Naast het beantwoorden van je vragen, kun je er ook informatie krijgen over (basis) cursussen en trainingen. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om je vragen te stellen bij de Digi-inloop. Iedereen is welkom. Het doel van de Digi-inloop is mensen ondersteunen op digitaal vlak. Steeds meer zaken gaan online. Om online mee te kunnen doen, moet je begrijpen hoe een computer of tablet werkt. Ook is het belangrijk dat je leert werken met programma’s en apps. Dit alles komt samen tijdens de Digi-inloop.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl