Leerlingen van BS Oudendijk schoten boer te hulp

Foto: Jos Korthout
27 januari 2020, 22:37
Verlopen

OUDENDIJK - Op Hoeve Kraaiveld aan de Roef bestond al langer de wens om de grond van een akker te verbeteren. De bestelde compost bleek sterk vervuild met allerlei rommel.

De compost was reeds verspreid over de akker maar gelet de grote hoeveelheid plastic, rubber blik en andere materialen zou het gevolg zijn dat de volledige bovenlaag gezeefd moest worden. Dit is voor de boer haast niet te dragen qua kosten: “Zeer tijdrovend, arbeidsintensief en heel duur”, aldus Jos Korthout. “Het gevolg van slordig gedrag van mensen”, zo vervolgd hij.

55 leerlingen en enkele leerkrachten van BS Oudendijk staken de handen uit de mouwen en ontdeden de akker van alle rommel.Voorafgaand aan de schoonmaakactie vertelde Willem Groenenberg over het belangrijke werk van de boeren voor de voedselproductie voor de mensen. Zo leerden de kinderen dat in de biologische, circulaire landbouw geen kunstmest gebruikt wordt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl