Waterpolojeugd ZVDO’74 herpakt zich

Foto: Wichard van Noorloos
27 januari 2020, 22:21
Verlopen

ANDEL - Nadat eerder de wedstrijd terecht verloren werd tegen de sportieve tegenstander Breda, barstte afgelopen weekend het waterpolo geweld weer los in Andel. De jeugdploeg herpakte zich en ging na het hopelijk incidentele verlies weer gewoon door met winnen.

Noa van Rijswijk maakte haar debuut in deze ploeg, ondanks dat ze nog een hoop mag leren heeft ze verdienstelijk mee gestreden. Noah Rochat haalde een heel hoog niveau en speelde wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen. Hij scoorde mooie goals en blokte verdedigend tot frustratie van de tegenstander enkele kogels van schoten. Zijn trainers zien in hem veel potentie, om er dit verder uit te laten komen zal hij zelf aan zijn vlieguren moeten gaan werken. De Dijk van Altena had reddingen welke zomaar getoond zouden kunnen worden voor een genomineerd talent tijdens een sportgala. Sietze Leijendekker, later op de avond onder een luid applaus debuterend in Heren 1, gooide de trukendoos open en blijft groeien in zijn spel.

Ondertussen had ZVDO snel de voorsprong genomen in deze wedstrijd. De Warande uit Oosterhout weigerde toe te gegeven de mindere ploeg te zijn. Hierdoor kreeg het publiek, inmiddels bijna een gewoonte, waar voor zijn geld op de in het seizoen door steeds drukker wordende tribunes van AquaAltena. ZVDO opende de score Noah Rochat gaf een assist op Mathé door eerst zijn directe tegenstander te passeren hierdoor kon de 1-0 gemaakt worden. Later had Lisa Leijendekker haar moment, ze zwom goed door naar een kansrijke positie. De tegenstander kon niet anders dan een overtreding maken, hierdoor kreeg ZVDO een strafworp mee. Coach Lou Goedel had vooraf op dit bewegen gehamerd. De spelers voerde dit goed uit met als resultaat 3 strafworpen mee. De wedstrijd werd uiteindelijk overtuigend gewonnen. 8-5 stond er op het score bord na het laatste fluit signaal.

Het kampioenschap is naar alle waarschijnlijkheid door het verlies tegen Breda niet meer mogelijk. Maar met de winst van afgelopen zaterdag staat de jeugd heel stevig op de tweede plaats.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl