Holocaust herdacht in de gemeente Altena

Foto: Altena TV / Oud Woerkum
28 januari 2020, 23:45
Verlopen

WOUDRICHEM - Voor het Visserijmuseum in Woudrichem zijn op maandag 27 januari de Holocaust slachtoffers herdacht.

De Herdenking werd gehouden bij het tijdelijk monument ‘Levenslicht’. Burgemeester Egbert Lichtenberg hield een toespraak en riep op te herdenken en niet te vergeten wat zich toen heeft afgespeeld. “Elke steen in dit prachtige monument verbeeldt hun leven en door het kalme troostende blauwe licht ademen zij. Zij blijven daarmee voortleven in onze gedachten en ons voeden met wat hen is overkomen. En laten we dat nooit meer gebeuren.”

Ook werden de 23 namen van de slachtoffers uit Altena voorgelezen door wethouder Paula Jorritsma. Stadsgids van Woudrichem Jos Korthout vertelde een verhaal over het gezin Abraham Benjamins. Zij woonden in de Kerkstraat van de vesting Woudrichem nabij de plaats waar de herdenking plaatsvond.

Bron bovenstaande foto: www.oudwoerkum.nl – Familie Benjamins voor hun winkel in de Kerkstraat te Woudrichem

Ieder jaar wordt rond 27 januari stilgestaan bij de slachtoffers van de Holocaust. Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hét internationale symbool van de Holocaust, werd bevrijd. Het tijdelijk monument ‘Levenslicht’ is nog te zien tot en met 2 februari.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl