Gratis gebitscheck honden en katten in Sleeuwijk

Foto: Daan Loopstra
29 januari 2020, 21:24
Verlopen

SLEEUWIJK - Gebitsproblemen zijn de nummer 1-ziekte bij honden en katten. Toch blijven veel van deze problemen ook in Sleeuwijk onontdekt. Tijdens de Maand van het Gebit kunnen alle honden en katten een gratis gebitscheck krijgen bij AniCura Dierenkliniek Sleeuwijk.

Omdat huisdiereigenaren de signalen van gebitsproblemen niet altijd herkennen, lopen veel honden en katten ongemerkt rond met pijn in de bek. Zo blijkt uit onderzoek naar gebitsverzorging van huisdieren onder ruim 1.500 huisdiereigenaren. Februari is uitgeroepen tot de maand van de Gebitsverzorging. Dit om aandacht te vragen voor het gebit van huisdieren. Daarom geven veel dierenklinieken in Nederland in deze maand een gratis gebitscheck aan huisdieren. Ook bij AniCura Dierenkliniek Sleeuwijk zijn honden en katten welkom voor een gratis gebitscheck op de Loevestein 2 in Sleeuwijk.

De meest voorkomende gebitsproblemen bij huisdieren komen door tandplak. Als dit niet wordt verwijderd, ontwikkelt zich tandsteen en kan het tandvlees ontstoken raken. Om aandacht te vragen voor gebitsproblemen verzorgen de AniCura klinieken in o.a. Noord-Brabant een gratis gebitscheck; zie anicura.nl/sleeuwijk/.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl