Stormloop op eerste dag van tweede Repair Café Altena

Foto: Redactie
29 januari 2020, 21:12
Verlopen

WERKENDAM - Het Repair Café in Almkerk liep zo goed, dat er een tweede locatie is geopend in MFA Vlechtwerk in Werkendam. Woensdag 29 januari verrichtte wethouder Paula Jorritsma de openingshandeling.

Het liep meteen storm op de eerste middag. Een rij bij de inschrijfbalie van mensen met een koffiezetapparaat, broodrooster, wekker of ventilator onder de arm. Veelal spullen met een defect waar de vrijwilligers klaar voor zitten om die te repareren. Vrijwilligers met een specialisme voor fietsen, computers of elektrische apparaten, maar ook voor textiel. Aan de textieltafel zit een mevrouw uit Zuid-Holland die een pop van Pippi Langkous heeft meegebracht. De pop valt van ellende uit elkaar, maar de vrijwilligster aan de andere kant van de tafel is al druk bezig om de pop er weer als nieuw uit te laten zien. Momenteel bestaat het team van vrijwilligers uit mensen van Repair Café Almkerk en nieuwe vrijwilligers van Repair Café Werkendam. Wie interesse heeft om mee te helpen, kan zich aanmelden bij stichting Trema Welzijn.

Het Repair Café Werkendam is elke laatste woensdag van de maand tussen 14.30 uur en 16.30 uur in MFA Vlechtwerk. In Repair Café Almkerk kan men elke tweede dinsdag van de maand tussen 09.30 uur en 11.30 uur terecht bij Kringloopcentrum Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl