Dames IMS Voltena op weg naar winst

3 februari 2020, 20:11

WERKENDAM - De speelsters van IMS Voltena Dames 1 namen twee punten mee uit Doetinchem, waar ze uitkwamen tegen het plaatselijke Rabobank Orion Volleybal Doetinchem Dames 1.

De eerste twee sets leverden winst op voor het uitspelende team. Set 1 begon met een achterstand van 5-10 voor de Werkendamse dames, die met een mooie serie werd omgebogen naar 11-10. De latere voorsprong van 19-16 ging weer in rook op, want het stond zomaar weer 21-21. Setwinst was er uiteindelijk toch voor de blauwen met 25-22. In de tweede set was er direct een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven, al werd het nog even spannend toen de 23-15 toch nog 23-20 werd. Met 25-21 was het eerste competitiepunt binnen.

Bij winst van de derde set zou ook de wedstrijd in de pocket zitten, maar niets was minder waar. De machine uit Altena haperde en stotterde en al vroeg in de set opgelopen achterstand van 6-10 werd nooit meer goedgemaakt. 12-18 werd nog 18-21, maar de dames in het oranje pakten verdiend met 25-19 de overwinning van de derde set.

Voor uithuilen was geen tijd, er moest direct worden begonnen aan de allesbeslissende tiebreak tot de 15 punten. IMS Voltena piepte en kraakte, kwam met 2-5 achter te staan, maar wist uiteindelijk toch via 9-9 de set met een 15-11 naar binnen te harken. Mooi was anders, maar het resultaat telde, zeker toen ook het bericht binnenkwam dat andere directe concurrent Utrecht ook met 3-1 had verloren.

Voor trainer coach Johan van Vliet van IMS Voltena deed dit verlies van de concurrenten er niet toe, hij maakte zich zichtbaar zorgen over de aanpak en inzet van zijn eigen team, dat in zijn ogen vandaag een punt verloren had. Hij gaf de meiden de duidelijke opdracht mee zelf na te denken over hoe het kan dat een zekere overwinning toch nog bijna uit handen gegeven werd.