Progressief Altena stelt vragen over vergoeding stichting Leergeld

Foto: Progressief Altena
9 februari 2020, 19:23
Verlopen

ALTENA - Progressief Altena wil dat Stichting Leergeld naast zwemlessen ook bijdraagt aan het lidmaatschap van een sportvereniging.

Volgens raadslid Rieka Verbeek kunnen gezinnen die van Stichting Leergeld een vergoeding krijgen voor de zwemlessen van hun kind geen geld meer krijgen voor de contributie voor een sportvereniging of een bijdrage aan een culturele activiteit. Volgens Verbeek is het, gelet op de financiële situatie van deze gezinnen, dan niet mogelijk om het kind lid te laten zijn van een plaatselijke vereniging terwijl dat juist belangrijk is.

Progressief Altena ziet zwemlessen dan ook niet als een sport, maar als een ‘eerste levensbehoefte’. Zeker in een waterrijk gebied als Altena. Ze hoopt dat het college met Stichting Leergeld in gesprek wil gaan over de kwestie. Stichting Leergeld betaalt de contributie en het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sportieve of creatieve lidmaatschappen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl