Dames IMS/Voltena kansloos onderuit

Foto: Ron Dekker
10 februari 2020, 13:58
Verlopen

WERKENDAM - Aan het einde van de wedstrijd verzuchtte de speaker van dienst: ‘Er zijn van die dagen...’, waarna hij het eerste damesteam van Pharmafilter US uit Amsterdam feliciteerde met hun terechte overwinning.

Plaats van handeling was topsportcentrum De Crosser in Werkendam, waar de lokale heldinnen van IMS Voltena, derde op de ranglijst, het mocht opnemen tegen het team van Pharmafilter US uit Amsterdam. Het universiteitsteam had tot aan deze wedstrijd maar liefst zeven wedstrijden op rij verloren. De dames van IMS Voltena hadden de laatste uitwedstrijd niet echt lekker gespeeld, maar een overwinning op de nummer 11 van de ranglijst moest toch wel lukken.

Maar hoe anders kan het lopen. Niets lukte aan de Werkendamse kant. De inzet en werklust waren er wel bij het thuisteam, maar zowel serverend, passend, verdedigend en scorend kwamen ze er tegen de Amsterdamsen niet aan te pas. Setstanden 25-16; 25-14 en 25-16 geven aan dat er, op een af en toe kleine opleving na, niets te halen viel voor IMS Voltena. De tegenstander kon met drie wedstrijdpunten en opgeheven hoofd de terugweg naar de hoofdstad aanvaarden.

Stof tot nadenken dus voor de meiden van IMS Voltena en hun begeleidingsteam, die het statistisch gezien helemaal niet slecht doen, de derde plaats op de ranglijst blijft gehandhaafd, maar die een eventueel kampioenschap toch stapje voor stapje aan de horizon zien verdwijnen. Aan de andere kant, de nummer twee van de ranglijst, Laudame Financials VCN Dames 1, verliest ook, en vorige week nog verloor de nummer één van de ranglijst, Vocasa Dames 1. Geen reden dus om bij de pakken neer te gaan zitten, er is nog van alles mogelijk.

De eerstvolgende wedstrijd die op het programma staat op 7 maart is de uitwedstrijd tegen de nummer twee, het team dat komend weekend de finale van de nationale beker speelt tegen Sliedrecht Sport. En om de spanning er nog maar even in te houden, de week erna komt de nummer één op bezoek. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 14 maart om 19.00 uur in De Crosser in Werkendam. Twee fantastische affiches dus, waarbij iedereen welkom is. De toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl