GRIP 1 situatie Altena: gemeente en hulpdiensten paraat

Foto: Leo Dijksman
10 februari 2020, 17:39
Verlopen

WERKENDAM/ALMKERK - In verband met het grillige karakter van de hoge waterstanden in voornamelijk de Noordwaard zijn de hulpdiensten bijeen op het gemeentehuis.

De waterstanden in de Noordwaard laten zich lastig voorspellen, daartoe is besloten om op te schalen naar een GRIP 1 situatie. Dit betekend dat er afstemming plaats zal vinden tussen alle hulpdiensten en gemeente. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten.

Vooralsnog is er geen sprake van een dreigende evacuatie van bewoners in de Noordwaard. De gemeente staat in contact met alle bewoners en blijft deze voorzien van updates waar nodig. Vooralsnog betreft het een voorzorgsmaatregel. Het water in de Noordwaard is sinds maandagochtend ca. +2 NAP. De gemeente is alert en houdt de waterstanden nauwlettend in de gaten. De bewoners worden persoonlijk geïnformeerd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl