Slotconcert 10e Jeugdmuziekdag Altena

Foto: Marianne Vissenberg
10 februari 2020, 14:08
Verlopen

ALMKERK - Ruim 110 muzikanten gaven afgelopen zaterdag een feestelijk slotconcert van de 10e Jeugdmuziekdag Altena. Het thema dit jaar was ‘TOP!10’.

De organisatie had dit jaar de hulp ingeroepen van 10 jeugdigen die vanaf 2011 met elke Jeugdmuziekdag Altena hebben meegespeeld. Zij mochten hun top 3 doorgeven van de nummers die vanaf 2011 op een Jeugdmuziekdag zijn uitgevoerd. Uit elk jaar werd er op deze 10e Jeugdmuziekdag Altena één nummer gespeeld. Het 10e nummer werd de première van ‘Celebration of Youth’ dat Kees Treffers speciaal voor deze 10e Jeugdmuziekdag had geschreven. Kees vertelt: “Het is altijd weer bijzonder dat er zoveel jeugdigen met dezelfde hobby op deze dag muziek komen maken. Ik ben alle keren betrokken geweest, ook als dirigent, en was vereerd dat mij deze compositie-opdracht werd gegeven. Ik heb bijzonder genoten van het resultaat.”

Voor dirigente Anneke Konings-Kros was het de laatste Jeugdmuziekdag Altena. Na 10 afleveringen geeft zij het (dirigeer-) stokje over. “Anneke is altijd heel betrokken bij de organisatie van de Jeugdmuziekdag”, aldus bestuurslid Ina van der Mooren. “Zij kent veel titels van muziekwerken die bij het thema passen, bekijkt de partijen of ze geschikt zijn om te spelen en geeft tips waar aanpassingen nodig zijn. Ook is Anneke nooit te beroerd om verkleed conform het thema het slotconcert te dirigeren. Daarvan heeft zij een mooie fotocollage als herinnering cadeau gekregen. We vinden het erg jammer dat ze stopt en gaan haar zeker missen.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl