Rijswijkse vrouw vrijgesproken na dodelijk ongeluk in Almkerk

Foto: Archief
15 februari 2020, 06:56
Verlopen

BREDA/ALMKERK - Een 25-jarige vrouw uit Rijswijk is vrijdag door de rechtbank in Breda vrijgesproken van schuld aan het dodelijke ongeluk op de Emmikhovenseweg in Almkerk.

Bij deze botsing op 23 juli 2018 kwam een 56-jarige scooteraar uit Raamsdonksveer om het leven. Tegen de vrouw was 200 uur taakstraf geëist, omdat ze te hard zou hebben gereden bij het kruispunt. Maar ze had wel degelijk vaart geminderd, stelde de rechtbank. Die sloot ook niet uit dat het ongeluk ook was gebeurd als de vrouw stapvoets had gereden.

De scooteraar reed helemaal links van de weg, waardoor de vrouw hem op de dicht beboste kruising bijna niet kon zien. De man overleed twee weken na het ongeluk. De vrouw heeft zich volgens de rechter alleen schuldig gemaakt aan het niet geven van voorrang, maar de rechtbank ziet niet hoe de vrouw anders had kunnen handelen. Ze krijgt dus geen boete.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl