Integrale controle bij bedrijfspanden in het buitengebied

Foto: Archief
19 februari 2020, 20:42
Verlopen

ALTENA - Op dinsdag 18 februari 2020 zijn een groot aantal panden in het buitengebied binnen de gemeente Altena bezocht door de gemeente in samenwerking met de politie en de Boa’s van de Provincie Noord-Brabant.

De doelstelling van elk bezoek was voornamelijk gericht op het informeren en het weerbaar maken van eigenaren en gebruikers tegen ondermijnende criminaliteit. Tegelijkertijd is gekeken naar het gebruik van de verschillende bouwwerken als garages, loodsen, schuren, stallen en andere opstallen. In totaal zijn er 47 adressen in het buitengebied bezocht. Ook zijn verschillende natuurgebieden meegenomen in deze controle.

Er zijn geen zware overtredingen aangetroffen. 7 van de 40 panden worden op een later moment opnieuw gecontroleerd in verband met milieuovertredingen en illegale bewoning. Door de integrale controle is wel een actueel inzicht over de bedrijven en gebruik van panden verkregen. Uit contacten met de bewoners en gebruikers bleek dat enkelen weleens benaderd zijn om voor malafide zaken hun ruimte beschikbaar te stellen. Zij waren daarom blij met de aanwezigheid van de overheid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl