Riveer organiseert belevingsvaart over Tweede Wereldoorlog

Foto: Regionaal Archief Gorinchem
19 februari 2020, 20:18
Verlopen

GORINCHEM/SLEEUWIJK - Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart organiseert Riveer twee avondvaarten in het kader van 75 jaar bevrijding. Met een bijzondere audiovisuele productie blikt het veerbedrijf tijdens deze avonden terug op de veerdienst in oorlogstijd.

Gedurende de jaren ’40-’45 hielden sommige schepen van de veervloot het hoofd niet boven water. Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleef je het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 28 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer.

De gratis rondvaarten vinden plaats op de veerpont Gorinchem VIII en duren een uur. Beide avonden is er een vaart om 20.00 uur en 21.30 uur, die start vanaf de veersteiger Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Wil je één van de betreffende vaarten bijwonen? Geef je dan op via ac.haubrich@riveer.nl onder vermelding van de datum en het tijdstip. Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Aanmelden kan voor maximaal 2 personen.

In het radioprogramma A-Magazine van zaterdag 29 februari sprak Michel Pruijmboom met Johan Hania:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl