Glasvezel Buitenaf aan de slag in Meeuwen en deel van Almkerk

Foto: Pixabay
20 februari 2020, 06:45
Verlopen

ALTENA - Glasvezel Buitenaf gaat een deel van de kern Almkerk voorzien van glasvezel. Het bedrijf startte eerder een actie, zodat Almkerkers zich konden melden voor de aanleg van glasvezel.

Ondanks dat het percentage van 35 procent van de huizen is gehaald, lukt het Glasvezel Buitenaf financieel gezien niet om de gehele kern van Almkerk te voorzien van glasvezel. Doorgaans geldt dat indien 35% van de totale dorpskern enthousiast is, het aanleggen van glasvezel rendabel is. In Almkerk verschilt de animo per wijk echter enorm, volgens het bedrijf.

Wie in Almkerk woont en heeft getekend voor een snelle internetverbinding van Glasvezel Buitenaf, krijgt per brief een ‘ja’ of een ‘nee’ te horen. Het kan best dat de ene straat wel glasvezel krijgt en de straat verderop niet, waarschuwt het bedrijf. In de kern Meeuwen wordt in alle straten glasvezel aangelegd. In Andel komt geen glasvezel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl