Klimaatplannen Altena onzin volgens beweging

Foto: Ter illustratie
20 februari 2020, 19:28
Verlopen

ALTENA - "De klimaatdoelstellingen in Altena zijn zorgelijk", dat stelt Wim Verbaarschot van de beweging Altena klimaat van Tafel. "Een utopie op deze manier."

Verbaarschot: “Ik vind, en met mij velen, dat dit een zorgelijke situatie is. Want wat gebeurt er na 2030? Altena wil in 2046 CO2-neutraal zijn wat sowieso al een utopie is op deze manier. Dus zullen de cijfers dan aangeven dat het nog niet genoeg geweest is waardoor de gemeente Altena een noodgreep zal aankondigen.” Wethouder Roland van Vugt sprak zich eerder uit over de energiestrategie: “Mijn inzet is geweest om vanuit de Regionale Energiestrategie geen verplichte opgave te krijgen voor het plaatsen van windmolens. Maar we nemen wel onze verantwoordelijkheid door in te zetten op zon en innovatie.”

Via de Altenatafels buigt de gemeenteraad van Altena zich over het energievraagstuk. In mei 2020 wordt de concept Regionale Energiestrategie West-Brabant ter vaststelling aangeboden aan alle betrokken gemeenteraden. In omliggende gemeente wordt er gewerkt aan plannen voor plaatsing van windmolens. Volgens Verbaarschot kan de gemeente Altena daar niet onderuit: “De gemeente Altena staat voor een uitdaging, namelijk het plaatsen van windmolens. En dat zullen niet de kleinste worden. Dit wordt voornamelijk gestuurd vanuit overheidswege waardoor de gemeente alleen maar meer aan hun doelstellingen gehouden zal worden en is geregeld in de Regionale Energie Strategie.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl