De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Foto: Pixabay
24 februari 2020, 09:42
Verlopen

WOUDRICHEM - Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte? Iemand die met je meekijkt? Of heb je een vraag? Maak een afspraak voor het Belastingspreekuur bij de Bibliotheek.

Samen met geschoolde vrijwilligers biedt de Bibliotheek een belastingspreekuur ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek CultuurPuntAltena beveiligd computer- en internetgebruik op De Werf in Woudrichem. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Het spreekuur is elke vrijdag in maart en april van 9.30 tot 12.30 uur. Een afspraak maken is nodig. Dat kan telefonisch (085) 040 11 63, per mail digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl of via de website bibliotheekaltena.nl/belastingspreekuur.

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle Bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis cursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze, in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties, hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in Bibliotheken mogelijk.

In het radioprogramma A-Magazine van zaterdag 29 februari sprak Michel Pruijmboom met Marian van der Wal:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl