Laatste verdachte mega-‘distributiecentrum’ komt vrij

Foto: Archief
24 februari 2020, 10:03
Verlopen

NIEUWENDIJK/BREDA - De laatste verdachte van betrokkenheid bij een mega-‘distributiecentrum’ van harddrugs in Nieuwendijk komt vrij. De 22-jarige verdachte zit al te lang in voorlopige hechtenis.

De rechtbank in Breda vindt zijn persoonlijk belang groter dan het algemeen belang om hem nog vast te houden tot aan de strafzaak. De verdachte schijnt zicht te hebben op een baan. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd in oktober vorig jaar in Waalwijk aangehouden. Bij de inval in een bedrijfsloods aan de Rijksweg in Nieuwendijk trof de politie ruim 405 kilo MDMA aan, alsmede brokken amfetamine en een pond cocaïne. Het spul in Nieuwendijk zou een straatwaarde hebben gehad van miljoenen euro’s.

De twee andere verdachten, twee mannen uit ’s Gravenmoer en Sprang-Capelle, zijn al langer op vrije voeten. De politie kwam de drugsopslag op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Er is voorlopig nog geen zicht op inhoudelijk behandeling van de zaak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl