Weer minder bezoekers voor Biesbosch MuseumEiland

Foto: Archief
26 februari 2020, 10:53
Verlopen

WERKENDAM - Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam heeft vorig jaar ongeveer 53.500 betalende bezoekers gehad. In 2018 trok het museum nog 58.000 bezoekers.

Circa 28.500 bezoekers combineerden hun bezoek aan het museum met een rondvaart met de fluisterboot. Als Brabantse natuurpoort heeft het eiland ook een belangrijke functie als bezoekerscentrum. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat het museum te maken heeft met een daling van het aantal bezoekers.

In het eerste volledige openingsjaar, 2016, lag het bezoekersaantal op circa 66.000. De hoge temperaturen in de zomer en de kapotte vloer zorgden in het museum voor minder bezoekers. De reparatie van de gietvloer zorgde ervoor dat de deuren van het museum afgelopen najaar twee weken noodgedwongen gesloten bleven. Volgens directeur Peter van Beek kostte dat ook enkele duizenden bezoekers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl