Gemeente en Veiligheidsregio informeren over coronavirus

Foto: Gemeente Altena
28 februari 2020, 15:31
Verlopen

REGIO - Nu ook in Nederland het Coronavirus is vastgesteld heeft u mogelijk vragen hierover. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft het algemene informatienummer 0800-1351 opengesteld.

De Veiligheidsregio volgt het advies en de informatie van de autoriteiten op dit gebied, de GGD en het RIVM, op de voet. Zij geven aan dat er – naast de gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen – geen reden is voor extra maatregelen. De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekje.

Tijdens een persconferentie liet burgemeester Weterings weten dat het goed gaat met de patiënt. De burgemeester liet weten dat er geen reden is om evenementen af te gelasten. Ook werd bekend dat de patiënt, die carnaval vierde in Tilburg, tijdens carnaval niet besmettelijk was.

Het RIVM heeft op haar site veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus staan. Veel vragen worden op de website https://www.rivm.nl beantwoord. Mensen met koorts en luchtwegklachten kunnen het beste telefonisch contact opnemen met hun huisarts. Voor algemene vragen over het virus kunnen inwoners uit West-Brabant ook terecht bij de GGD West Brabant via 085-0785617 en inwoners van Midden (omgeving Tilburg) bij de GGD Hart van Brabant via 0900-3646464.

In Nederland zijn inmiddels 2 mensen getroffen door het virus. Een man uit Loon op Zand is opgenomen in het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg. Een vrouw uit Diemen zit in thuisisolatie. In beide gevallen is de GGD volgens procedure een contactonderzoek gestart, deze zijn nog niet afgerond. Beide patiënten waren kort geleden in de Italiaanse regio Lombardije, waar een grote uitbraak van het virus is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl