Beatrixziekenhuis op slot i.v.m. Coronavirus

Foto: Rivas.nl
1 maart 2020, 15:56
Verlopen

GORINCHEM - Gebleken is dat een 49-jarige vrouw uit Nieuwendijk, die enige tijd was opgenomen op de IC in het Beatrixziekenhuis, besmet is met het Corona virus.

Inmiddels is zij opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en in quarantaine geplaatst. Het Beatrix ziekenhuis voert daarom per direct een opname- en bezoekers stop in om verdere verspreiding van het virus te voorkomen: “Mensen die binnen zijn blijven binnen.” De huidige verpleging van de al opgenomen patiënten gaat gewoon door. Deze en al het personeel zal worden onderzocht op het virus.

“Het is onbekend waar deze patiënt het Coronavirus heeft opgelopen”, zegt Jaap van Dissel van het RIVM. “Het Beatrixziekenhuis zal er alles aan doen om de toestand verder in kaart te brengen.” Er wordt een extra maatregel genomen: mensen met luchtwegklachten worden geadviseerd thuis te blijven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl