Verlaging snelheid van 130 naar 100 op snelwegen

Foto: Redactie
3 maart 2020, 18:12
Verlopen

REGIO - Op de snelwegen rondom Altena zijn de voorbereidingen inmiddels van start gegaan voor de verlaging van de maximumsnelheid als onderdeel van de stikstofmaatregelen.

De verlaging van de maximumsnelheid gaat in op 16 maart. De vervanging van de bebording en overige markeringen zal plaatsvinden vanaf donderdag 12 maart. In november vorig jaar besloot het kabinet tot het verlagen van de maximumsnelheid. In heel Nederland wordt de maximumsnelheid op autosnelwegen overdag, tussen 06.00 en 19.00 uur, verlaagd naar 100 km/u. In de avond en ’s nachts blijft de huidige situatie ongewijzigd.

Het terugbrengen van de maximumsnelheid is de belangrijkste stikstofmaatregel die het kabinet voor de korte termijn neemt. De maatregel moet ertoe leiden dat de bouw op korte termijn wordt vlotgetrokken. Veel bouwprojecten liggen stil door de stikstofcrisis of dreigen stil te vallen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl