Binnenkijken bij een duurzaam huis in Sleeuwijk

Foto: Anniek Rijksen
4 maart 2020, 06:18
Verlopen

SLEEUWIJK - Huiseigenaar Ianus Keller opent de deuren van zijn jaren ’70-woning in Sleeuwijk voor een thematour over isoleren. Iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen, is van harte welkom.

Tijdens een rondleiding in zijn woning laat de huiseigenaar zien hoe hij deze aardgasvrij maakte door grondig te isoleren, zonnepanelen en een lucht/water-warmtepomp. De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met provincie Noord-Brabant door de Nationale Duurzame Huizen Route. Via de website van dit platform kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

De afgelopen jaren heeft Ianus Keller zijn tuinderswoning uit 1970 flink aangepakt. Een uitdaging, want het huis is tegen een dijk gebouwd. Toch is het hem gelukt om het huis helemaal te isoleren. De huiseigenaar organiseert de thematour om bezoekers te inspireren zelf ook aan de slag te gaan met hun woning. De thematour start op 14 maart om 14.00 uur. Een actueel overzicht is te vinden op duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de thematours. Per thematour zijn er twaalf plekken beschikbaar. De thematours worden georganiseerd in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route.

In het radioprogramma A-Magazine van zaterdag 7 maart sprak Michel Pruijmboom met Ianus Keller:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl