Diverse preventieve maatregelen door coronavirus

Foto: Molenhof
4 maart 2020, 15:38
Verlopen

ALTENA - Door de uitbraak van het coronavirus worden er in de gemeente Altena diverse preventieve maatregelen genomen. De maatregelen worden op eigen initiatief genomen en niet op last van de gemeente Altena.

Woningstichting Land van Altena besloot eerder deze week al de gemeenschappelijke ruimtes te sluiten van de woonzorglocatie aan de Antonialaan in Almkerk. Dit betreft een preventieve maatregel om te voorkomen dat er veel mensen samen komen. Johan van Wijk, manager vastgoed van Woonservice Meander, laat weten dat ze de medewerkers hebben geïnformeerd om extra oplettend te zijn. Verder volgen ze de GGD richtlijnen. Een van de locaties in beheer van de woningstichting is De Molenhof welke uit voorzorg is gesloten.

Anneke Schuring van De Molenhof, een dagbestedingslocatie voor volwassenen, in Werkendam laat weten: “Een van onze cliënten is in aanraking geweest met een persoon die drager is van het coronavirus. Derhalve hebben we besloten omdat we werken met kwetsbare mensen de locatie preventief te sluiten. Deze cliënt is inmiddels ook positief getest op het coronavirus. Achteraf gezien hebben we dus de juiste keuze gemaakt.”

Margret van Wijk van Woonlinie laat weten: “We volgen de ontwikkelingen alert en hebben nu nog geen aanleiding voor het nemen van maatregelen. Mocht dat wel het geval zijn zullen we waar mogelijk ondersteunen en meedenken met alle betrokken partijen.” De gemeente Altena laat weten de richtlijnen van het RIVM te blijven volgen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl