Rick Sonnema geselecteerd voor EK Karate 2020

Foto: Archief
4 maart 2020, 18:42
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Deze week heeft Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg, namens bondscoach Almir Skrijelj, te horen gekregen dat hij Nederland mag gaan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Karate Senioren in Baku in Azerbeidzjan. Rick zal uitkomen in de categorie kata heren.

Na tweemaal actief te zijn geweest op het jeugd EK en één maal eerder op een senioren EK is er al een mooie ervaring opgebouwd om hopelijk iets moois te kunnen laten zien in Baku. Afgelopen jaar viel Sonnema met zijn 17e plaats nipt buiten de tweede ronde. Een jaar eerder viel Rick met een 7e plaats op het EJK net buiten de medailles. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt en veel geïnvesteerd. De komende periode zal Sonnema er alles aan doen om de eerdere prestaties te gaan verbeteren.

Het Europees Kampioenschap staat gepland van 25 tot en met 29 maart in Baku. Tot die tijd gaat Rick er samen met Gerrie van Tilburg van Karate-do Academie Itosu uit Waalwijk alles aan doen om zo fit en goed mogelijk op het EK te verschijnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl