Servicepunt van de Bibliotheek in Waardhuizen geopend

Foto: Bibliotheek CultuurPunt Altena
4 maart 2020, 06:30
Verlopen

WAARDHUIZEN - Maandag 2 maart opende Rick Dollekens, gebiedsregisseur bij gemeente Altena, het servicepunt van de Bibliotheek CultuurPuntAltena in Waardhuizen.

Marian van der Wal, directeur van Bibliotheek CultuurPuntAltena vertelt: “In oktober 2019 openden we de Bibliotheek op school op De VerreKijker in Waardhuizen. We hoorden toen dat het dorp behoefte had aan een Bibliotheek in Waardhuizen. Hennie Schermers, directeur van De VerreKijker, bood ruimte in haar school aan. En dat maakt dat we vandaag ons negende servicepunt in Altena kunnen openen. We zijn nu in dertien dorpen in Altena vertegenwoordigd.”

Rick Dollekens haakt hierop aan: “En dat is precies wat ik, als gebiedsregisseur, stimuleer. Inwoners die zich sterk maken voor hun eigen dorp en samenwerken aan de ontwikkelingen in het dorp. Inwoners van een dorp weten zelf het beste waar behoefte aan is. Het is aan mij en mijn collega Emile Dijkstra om die behoeften in kaart te brengen en mensen met elkaar te verbinden om het initiatief tot stand te laten komen. Zo organiseren we maandag 30 maart een bijeenkomst met inwoners uit Waardhuizen en Uitwijk waarin we ophalen welke initiatieven er in deze dorpen leven. We hopen dat er, naast de Bibliotheek in het dorp, meer mooie zaken uit voortkomen.”

Meer informatie en openingstijden over servicepunt Waardhuizen is te vinden op bibliotheekaltena.nl/openingstijden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl