Virtus vecht en wint voor klasse behoud

4 maart 2020, 06:26

WERKENDAM - De doelstelling van Basketbalclub Virtus uit Werkendam is duidelijk: Ondanks een geringe selectie van 8 spelers wil het team er alles aan doen om als nieuwkomer in de Promotie Divisie een plaats voor te behouden.

Zaak is wel dat Virtus blijft vechten voor lijfsbehoud. Dit hebben de mannen van coach Dusan Bozic afgelopen zaterdag tegen Harlemlakers gedaan. Virtus startte met een man-to-man verdediging, bijna de gehele eerste helft ging het gelijk op. Nadelig voor Virtus was dat het scheidsrechterscorps veel floot, met als gevolg een snelle fouten last voor Peter van der Stelt en Cas Vos. De ruststand was 33-35.

Na de rust startte Virtus in een zoneverdediging. De zone sloot niet geheel waardoor de schutters van de Lakers hun team naar een 40-48 voorsprong konden schieten. Ton Visser was de grote aanjager, speelde een geweldige wedstrijd en scoorde een belangrijke 3-punter via het bord. In het beslissende 4e kwart speelde Virtus in deze spannende slotfase op hoog niveau. De eindstand werd 79 – 69.

Komende zaterdag speelt Virtus thuis tegen de Uitsmijters uit Amelo. De aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur in Sporthal de Crosser in Werkendam.