Aantal corona besmettingen in Altena niet gestegen

Foto: RIVM
7 maart 2020, 15:56
Verlopen

ALTENA - Sinds vrijdag zijn 60 nieuwe patiënten met het coronavirus bij het RIVM gemeld. Het aantal besmettingen in Altena is stabiel, namelijk 4, zo blijkt uit recente cijfers.

De meeste nieuwe komen wel uit Noord-Brabant, namelijk 26. In totaal zijn in Nederland 188 mensen positief getest op het virus. Het onderzoek naar de verspreiding van het virus in Noord-Brabant is ondertussen gestart. Komende week verwacht het RIVM hier meer over te kunnen zeggen. Tot die tijd geldt voor Noord-Brabant het advies: ben je verkouden, hoest je of heb je koorts: blijf dan thuis en beperk de sociale contacten.

Van de 188 patiënten zijn er 112 in het buitenland geweest. Het merendeel (103) van deze patiënten is in (Noord-) Italië geweest. Hiernaast zijn 47 mensen besmet geraakt via een gediagnosticeerde patiënt. Van 29 mensen wordt nog onderzocht hoe zij besmet geraakt zijn.

In het radioprogramma A-Magazine van zaterdag 7 maart sprak Gerrit de Joode met burgemeester Egbert Lichtenberg:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl