Sonnema pakt goud op de Open Benelux 2020

Foto: Leo Sonnema
8 maart 2020, 17:04
Verlopen

AMSTERDAM/WIJK EN AALBURG - In Amsterdam stond zondag de Benelux open 2020 op het programma. Dit toernooi was het laatste toernooi voor Rick Sonnema uit Wijk en Aalburf in de voorbereiding voor het Europees kampioenschap in Azerbeidzjan.

In de eerste ronde scoorde Sonnema 23.28. Deze scoorde was niet voldoende voor de hoogste ranking, maar leverde Rick een tweede plaats op in de eerste ronde. Voldoende om de volgende ronde te bereiken. De beste vier uit de eerste ronde gaan door naar de tweede ronde. In deze ronde wordt bepaald wie er naar de finale gaat en wie naar de bronzen finales mag. Met een score van 24.30 wist Rick zichzelf te verzekeren van een plek in de finale.

In de finale scoorde Sonnema met 24.76 zijn hoogste score van de dag. Met een verschil van meer dan een punt wist Rick de winst overtuigend naar zich toe trekken en mocht hij het goud mee naar huis nemen. De meeste punten waar de laatste tijd aan gewerkt zijn, kwamen in positieve zin terug. Sommige punten hebben nog wat meer aandacht nodig de komende tijd. De komende twee weken is het voor Rick zaak om de puntjes op de i zetten voor het EK om zo een goed resultaat neer te zetten in Baku.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl