Waterpolojeugd ZVDO’74 verzekerd van plaats 2

Foto: Wichard van Noorloos
9 maart 2020, 17:05
Verlopen

ANDEL - Afgelopen zaterdag stond de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma voor de waterpoloatleten uit Altena. Het jeugdteam ging op reis zonder veldmaarschalk Janne-Lynn Himpers.

Janne-Lynn mocht als captain het dames 1 team versterken, dit alles met het oog op het komende seizoen. Er stromen vanuit de jeugdopleiding van ZVDO namelijk 3 uitstekend getrainde meiden door welke het eerste senioren damesteam volgend seizoen gaan versterken.

Noah Rochat had van coach Goedel de opdracht gekregen om de lijnen vanuit de achterste linie uit te zetten. Na enkele weken als stormram gebruikt te zijn mocht deze powertiener zijn ploeggenoten de juiste lijnen laten zwemmen, ondanks het wennen ging dit elke periode beter. ZVDO had het wel even lastig Captain Brian de Bode speelde met zijn gespalkte vinger wat minder fysiek als normaal. Mathé van Noorloos mist bijna nooit zijn kansen echter nu een strafworp en werd in de daaropvolgend aanval in de sandwich afgefloten. Na een tiental overtuigende ZVDO winstwedstrijden was het voor de thuis ploeg en hun aanhang verrassend spannend door een lang opgaande strijd.

Het merendeel van de jeugdselectie bezit over een ijzeren conditie, met hun walvislongen zette ZVDO nog een keer aan en langzaam werd het stiller op de tribunes van Zeeuws-Vlaanderen. De Dijk van Altena pakte enkele onmogelijke reddingen zelfs met twee handen klem vast. Ook het uitgooien begint een wapen te worden bij deze betrouwbare sluitpost. Jasper Hoornaar reageerde met katachtige reflexen attent en scoorde uit de rebound. Lisa Leijendekker liep dreigend in, Mathé trok een klein gaatje open Lisa zag dit twijfelde niet en wederom passeerde ze overtuigend een keeper. De coach van De Schelde moest noodmaatregelen nemen hij erkende gaande weg de wedstrijd zijn verlies en besloot om de onhoudbare ZVDO topscoorder meer als dubbel uit te dekken om de schade te beperken. Dit was een nieuwe tactische situatie welke meegenomen zal worden in de midweekse evaluatie, welke opdracht krijgt de vrije man?

Mede door het hechte collectief wist ZVDO een ruime 10-6 overwinning op het score bord te zetten. Hiermee kan een minimaal tweede plaats de ploeg niet meer ontgaan. De voorbereiding richting het volgende seizoen kan hierdoor al vast ingezet worden. Eén van de aandachtspunten is dat er ruimte is voor enkele nieuwe atleten. Interesse? bezoek de ZVDO site en kom gerust een aantal keer mee trainen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl